Hon diggar digitalisering

DIGG. Så förkortas den nya myndigheten som ska få fart på och samordna Sveriges digitalisering, inte minst i offentlig sektor.  Generaldirektör är Anna Eriksson.
– Digitalisering är en lagsport, säger hon i en stor intervju i kommande utgåva av OFFENTLIGA AFFÄRER.

Den 3 september invigdes den nya myndigheten i Sundsvall med 140 gäster och många som följde festligheterna på webben. Civilminister Ardalan Shekarabi klippte bandet och höll tal.
Hur var det?
– En rolig invigning med många intresserade gäster, fantastiskt att få komma igång! Jag är så glad åt allt arbete som organisationskommittén har gjort för att myndigheten ska kunna starta.
Vilket var det första som du fick ta itu med på posten som GD?
– Dag två hade vi besök av ett antal myndigheter och började arbeta på ett av våra nya regeringsuppdrag som handlar om grunddata. Sedan har jag förstås också tidigt fått fatta ett antal beslut när det gäller arbetsordning och andra styrande dokument.
Skidor och segling
När Anna inte jobbar så åker hon gärna längdskidor eller seglar med familjens segelbåt. Läsa böcker är ett annat stort intresse. Hon är nu på väg att flytta till Sundsvall med sin man och ser fram emot att lära känna nya människor och en ny stad.
Läs hela intervjun med Anna Eriksson, samt en sammanfattning av vilka uppgifter den nya myndigheten har, i nr 4 / 2018 av OFFENTLIGA AFFÄRER!
 
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *