"Inrätta lokala polisstyrkor"

För att öka möjligheten till ett långsiktigt arbete och öka tryggheten måste Sverige återinföra möjligheten att inrätta lokala polisstyrkor, ledda och finansierade av kommuner och inte endast staten. Självklart ska de gälla under samma lagstiftning som den nationella polisen. Det menar Torbjörn Tegnhammar (M), oppositionsråd i Malmö.
I ett debattinlägg i Sydsvenskan (2016-08-16) skriver han att de lokala poliserna ska kunna användas för lokalt prioriterade ärenden som bilbränder, knarkhandel och diverse vardagsbrott.
”Skratten, glädjen och gemenskapen fyller just nu stora delar av Malmö. Malmöfestivalen är i full gång. Miriam Bryant, Melissa Horn och många fler artister underhåller. Älgkebaben och sockervadden mättar. Samtidigt står en annan del av Malmö i brand”, konstaterar oppositionsrådet.
Polishuset har beskjutits och över 70 bilar har satts i brand sedan den 1 juli. Otryggheten sprider sig. Dagens situation är inget annat än oacceptabel och nu behöver kommunen och staten vidta fler åtgärder, inte ge upp för utmaningarna, menar oppositionsföreträdaren.
Polisen måste få arbeta ostört för att kunna koncentrera sig på att få fast de förbrytare som bränner bilar och gör Malmö osäkert. Här behöver samhället vara tydligt: den som begår brott för sitt nöjes skull är inte ett offer, utan en brottsling och ska behandlas därefter, slår Torbjörn Tegnhammar fast.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.