Maria Arnholm i nästa nummer

Nästa nummer av Offentliga Affärer nr 1/2 har utgivning den 28 mars. Då får ni stifta bekantskap med vår nya jämställdhetsminister, som bland annat pratar om det yttersta ansvaret som Sveriges största arbetsgivare.

Vi passade på att fråga henne vad hon hade för planer för internationella kvinnodagen. Hon behövde inte bläddra i sin almanacka innan svaret kom.

– Jag landar på morgonen, från New York, där jag har representerat Sverige på FNs kvinnokonferens under fyra dagar. Det är ett viktigt uppdrag, det finns många konservativa krafter runt om i världen som motverkar kvinnors rättigheter. Den 8 mars ska jag sedan medverka på ett seminarium med 15:52-rörelsen, berättar Maria Arnholm.

15:52-rörelsen är en sammanslutning av organisationer som arbetar för höjda kvinnolöner. En jämförelse mellan mäns och kvinnors genomsnittslöner, omräknat i arbetstid, visar att kvinnor arbetar gratis från klockan 15:52.
Organisationen bytte namn i februari i år – från 15:51-rörelsen – eftersom lönegapet har minskat. Med 0,2 procentenheter.

Läs intervjun med Maria Arnholm i Offentliga Affärer nr 1/2. Utgivning 28 mars.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *