Jessica Öberg ny vd för Combitech

Jessica Öberg har utsetts till ny vd för Combitech, med uppdraget att öka Combitechs tillväxt. Som ett första steg förstärks Combitech med 230 nya medarbetare som har med sig lösningar för det civila och militära försvaret och kompetens inom säker kommunikation.

Jessica Öberg kommer senast från en roll som chef för affärsområdet Industrial Products and Services inom Saab, och har varit en del av Saabs koncernledning. Jessica Öberg tar över efter Hans Torin.

Jessica Öberg.

– Jag ser fram emot mitt nya spännande uppdrag. Combitech har en viktig roll i de stora omställningar som pågår inom såväl näringsliv som industri för ökad effektivitet och långsiktig hållbarhet. Våra kärnområden digital transformation, ny teknik och säkerhet är viktiga nycklar i den omställningen, säger Jessica Öberg.

Den 1 juli börjar också 230 nya medarbetare på Combitech, som ett resultat av den förändrade organisation som Saab kommunicerade den 18 mars 2021. Med de nya medarbetarna förstärks erbjudandet med lösningar inom säkra kommunikationslösningar och tjänster riktade mot aktörer inom det civila och militära försvaret.

– Vår omvärld har förändrats och Sverige befinner sig mitt i återuppbyggnaden av ett starkt och modernt totalförsvar, där jag ser att Combitech bidrar med en unik kombination av metodutveckling, krisberedskap och kunskap inom cybersäkerhet för både militärt och civilt försvar, säger Jessica Öberg.

Jessica Öberg har tidigare arbetat i många olika roller både i Sverige och utomlands. Hennes erfarenhet sträcker sig över både produkt- och tjänsteutveckling inom den militära- och civila marknaden. Jessica Öberg känner Combitech väl, då hon varit styrelseordförande de senaste fyra åren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *