Justitieråd går till advokatbyrå

Helena Rosén Andersson, justitieråd i Högsta förvaltningsdomstolen, ansluter till Vinge som counsel.

OFFENTLIGA AFFÄRER gratulerar till utnämningen! Vinge förstärker därmed sitt erbjudande inom offentlig upphandling, förvaltnings- och kommunalrätt, konstitutionell rätt, statligt stöd och tvistlösning, meddelar byrån på sin webbplats.

Helena Rosén Anderssson.

Helena Rosén Andersson ansluter till Vinge den 18 augusti 2022. Just nu ingår hon även i programrådet för Mötesplats Offentliga Affärer, som skapar programmet för konferensen den 7-8 september 2022. Så sent som den 17 februari hölls möte i programrådet.

Helena Rosén Andersson kommenterar för OFFENTLIGA AFFÄRER:
– Jag ser fram emot att återgå till advokatyrket och är säker på att min erfarenhet och kompetens inom bland annat offentlig upphandling, och inte minst min erfarenhet från tiden som justitieråd, kommer att vara värdefull i min återupptagna advokatroll.

– Det ska också bli fantastiskt att komma tillbaka till Advokatfirman Vinge där jag en gång i tiden började min advokatbana, tillägger Helena Rosén Andersson.

Uppmärksammade mål
Som justitieråd har Helena Rosén Andersson varit involverad i flera av de mest uppmärksammade målen i förvaltningsdomstolarna de senaste åren. Med en bakgrund som hovrättsassessor vid Hovrätten för Västra Sverige har hon även arbetat i Regeringskansliet, bland annat som utredningssekreterare och rättssakkunnig i Finansdepartementet (1999-2003) och som utredningssekreterare i Justitiedepartementet (2003-2005).

Särskild utredare
Hon var också särskild utredare i 2019 års marknadskontrollutredning (SOU 2020:49). Helena Rosén Andersson är även redaktör och huvudförfattare för de ledande kommentarerna till lagarna om offentlig upphandling.

Förutom sina offentliga uppdrag har hon varit verksam som advokat på Vinge (2005-2008) och delägare vid advokatfirman Lindahl (2008-2017).

”Unik kompetens”
– Med Helena Rosén Andersson stärker vi vår satsning och vårt team inom offentlig upphandling med en i det närmaste unik kompetens. Helenas kunskaper och erfarenheter är även betydelsefulla för våra växande områden inom förvaltningsprocesser och frågor om statligt stöd, beskriver Johan Karlsson, delägare och chef för Vinges EU- och konkurrensrättsavdelning.

Maria-Pia Hope, Managing Partner, framhåller att rekryteringen av Helena Rosén Andersson utgör en viktig del i utvecklingen av Vinges fullservicekoncept, där byrån nu förstärker ytterligare inom offentlig upphandling, konstitutionell rätt och tvistlösning.

Foto förstasidan: Högsta Förvaltningsdomstolen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *