Konst upphandlad till Arenastaden

Kulturnämnden har nu beslutat att godkänna aktuell upphandling av offentlig konst till Arenastaden. Växjö kommun har avsatt 1,5 miljoner kronor för uppförande av konstverk på de kommunala ytorna. Verken är tänkta att lyfta fram Växjö som idrottsstad på ett kreativt och lustfyllt sätt. De berör bland annat idrottsliga aktiviteter och prestation samt goda värderingar och positiva värdeomdömen.

Följande anbud har antagits:

• ”Glöd” av Ebba Bohlin för placering vid en central plats vid Tipshallen.
”Glöd” är ett verk med koppling till såväl den olympiska elden som till eldsjälarna inom det ideella föreningslivet. Det är ett konstverk att samlas kring, en mötesplats och en ledstjärna som kommer att lysa i mörkret.

• ”Friskt vågat” av Harry Loontjens med placering vid infarten från Storgatan vid rondellen mellan Vida arena och Myresjöhus arena.
Denna skulpturs a-lika form associerar till en triumfbåge och kan ses som en port till Arenastaden. Den monumentala formen matchar kringliggande stora byggnader och blir ett blickfång.

• ”Samspel” av Eva Fornåå vid infarten från Hejargatan vid Fortnox arena och Telekonsult arena.
I detta verk ingår bland annat en prispall som säkerligen kommer att användas av en och annan vinnare. Haren som i tävlingssammanhang vanligen inte får fullfölja loppet blir denna gång vinnaren och vi får ett konstverk man blir glad av.

Konstverken planeras och projekteras under våren för att uppföras under hösten 2013.
Källa: Växjö kommun

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *