”Populism högbeskatta vinster”

Tänk om vår skattepolitik slutade bestraffa aktiviteter som gör att ekonomin växer! Förstå vilken potential för ekonomi, välfärd, talang och jobb som finns i ett sådant politiskt tankeskifte.

Det framhåller Sara Viktorsson, grundare av Wictorkoncernen samt VD för Wictor Family Office AB.

Sara Viktorsson.

Hon anser att det är extremt kortsiktig populism att beskatta vinster, medarbetare och kapital så högt att de främsta företagsbyggarna och deras företag flyttar iväg.

Låter bra i TV
– Det låter kanske bra i en TV-debatt att säga att man vill ’höja skatten för de rika’ och på så vis kunna anställa fler sjuksköterskor för pengarna. I praktiken blir det dock varken mer pengar eller fler sjuksköterskor eftersom ökad beskattning av framgång leder till att färre företag och investeringar stannar i vårt land, menar Sara Viktorsson.

Hon tillägger att det blir en ”förlustaffär för staten och ännu färre kollegor för våra redan överarbetade sjuksköterskor.”

Företagsledaren påpekar att lagar bygger långsiktig samhällskultur, och önskar att Sverige skulle bli ett ”entreprenörsparadis” i stället för ett högskattesamhälle.

Välkomnande skattesystem
– Tänk vad ett mer välkomnande skattesystem skulle kunna skapa tillsammans med den starka företagsanda som finns i vårt land! Tänk om även vår skattepolitik slutade bestraffa aktiviteter som gör att ekonomin växer. Förstå vilken potential för ekonomi, välfärd, talang och jobb som finns i ett sådant politiskt tankeskifte, avslutar Sara Viktorsson.

Texten uppdateras. OFFENTLIGA AFFÄRER söker Sara Viktorsson för kommentar.

Debattartikeln publicerades i Dagens Industri.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *