Kunskap är avgörande för organisationers framgång

Denna sanning är även temat för årets Personalvetardagar som drar igång under onsdagen.

Det är nionde gången konferensen Personalvetardagarna arrangeras och personalfrågorna är mer aktuella än någonsin. Hit kommer Sveriges personalvetare för att umgås med kollegor, utbyta erfarenheter och knyta kontakter.

Carina Laurin Stensson från Akademikerförbundet SSR och Nils Posse, Borgmästare i Växjö öppnar Personalvetardagarna som hålls i Växjö konserhus. Därefter pratar Gunnar Axén, ordförande i riksdagens socialförsäkringsutskott om riksdagens möjligheter att skapa trygghet i arbetslivet.

Hur attraherar man morgondagens arbetskraft? Både fråga och svar ges av ungdomsexperten Mats Trondman, professor i kultursociologi vid Linnéuniversitetet. Positiva tongångar förväntar vi oss när Bosse Angelöw, författare och docent i Socialpsykologi äntrar scenen. Ämnet för hans tal är ”Hur motivera personal att bidra till organisationens framgång?”

Dessutom blir det prisutdelning och gala på kvällen. Ett nytt HR-pris kommer att delas ut för första gången. Bakom priset står Linnéuniversitet, Växjö kommun och Akademikerförbundet SSR. Pristagaren utses för att ha gjort en betydande insats för HR i Sverige och priset kommer att namnges efter den första mottagaren.
Under torsdagens program utmärker sig framförallt debatten om sociala medier. Ett högintressant ämne för den som är personalansvarig och som inte har riktigt klart för sig om dessa nya snabbt växande medier är arbetstidstjuvar eller PR-bärare.

De två dagarna bjuder på cc programpunkter och talare från Sveriges Riksdag, universitet och högskolor, myndigheter, regioner, kommuner, svenskt näringsliv och jurister. Ämnena sprider sig över ledarskap, arbetsmiljö, hälsa, rekrytering, mångfald och arbetsrätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *