Microsoft uppfyllde inte kraven

Microsofts molntjänst uppfyllde inte kraven i upphandlingen av molnbaserade kontorsstöd som Statens inköpscentral på Kammarkollegiet nyligen slutförde. Det rapporterar tidningen Computer Sweden.

När Statens inköpscentral tilldelat ramavtal i sin upphandling av Kontorsstöd som molntjänst var Microsoft snabba med att kritisera upphandlingen och hävda att man valt att inte lämna anbud. Men vid en närmare granskning visar det sig att Microsofts molntjänst inte klarade kraven i upphandlingen, nämligen att alla funktionalitet ska kunna nås via webbläsare. Vissa funktioner i Microsofts molntjänst Office 365 är nämligen beroende av att användaren har Officepaketet installerat på sin dator.

– Hade Microsoft känt att deras tjänst klarade kraven vi ställer, så tror jag att de hade kunnat lösa de andra frågorna. Men leverantörerna har kommit olika långt när det gäller att uppfylla alla relevanta krav för en sådan här tjänst, säger Daniel Melin, ansvarig för upphandlingen på Kammarkollegiet till Computer Sweden.

Källa: Computer Sweden

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *