Ny chef på FMV utsedd

Regeringen har utsett generallöjtnant Göran Mårtensson till ny chef för Försvarets materielverk, FMV.
Göran Mårtensson är född 1960 och är generallöjtnant i Försvarsmakten, där han varit insatschef sedan 1 januari 2014. Han tillträder sin tjänst den 1 februari.
Göran Mårtensson är dessutom ledamot i Försvarsmaktledningen, ledamot i Försvarshögskolans styrelse och ledamot i Kungliga krigsvetenskapsakademin. Han har tidigare varit bland annat chef för Artilleriregementet och Kristinehamns garnison, chef för Markstridsskolan i Skövde och Kvarn, samt varit Försvarsmaktens produktionschef.
ÖB Micael Bydén har gratulerat Göran Mårtensson till det nya uppdraget, skriver Svenska Dagbladet. Han ser framför sig ett fortsatt nära och bra samarbete mellan myndigheterna. FMV har en viktig uppgift att fylla i försvaret av Sverige, enligt ÖB Micael Bydén.
FMV är en av de allra största offentliga upphandlarna i Sverige och ska följaktligen respektera vissa regler och principer. Det huvudsakliga regelverket är lagen om offentlig upphandling, LOU. För FMV gäller även lagen om upphandling på försvars-och säkerhetsområdet, LUFS.
FMV levererar försvarslogistik och förser och utformar försvarsmateriel och tjänster till Försvarsmakten. FMV är en civil oberoende myndighet under ägaren Försvarsdepartementet och bedriver verksamhet på ett 40-tal platser i landet. Många av projekten leds från Stockholm, där bland annat huvudkontoret och FMV:s ledning finns. Större lokalkontor finns i Arboga, Enköping och Östersund. Provplatser finns i Karlsborg, Linköping och Vidsel.
FMV hade 2014 en omsättning på 19,9 miljarder kronor.
Källor: FMV, Svenska Dagbladet. Foto: Försvarsmakten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *