Nya aktörer får avtal på järnhandelsvaror

Två nya aktörer gör premiär inom affärer med det offentliga i och med upphandlingen Hämtköp av järnhandelsvaror, nämligen Clas Ohlsson och Biltema. Det rapporterar Inköp Gävleborg.

Sammanlagt är det sju leverantörer som fått avtal i upphandlingen som trädde i kraft den 15 mars 2016 och omfattar Gävle kommun, Hofors kommun och Gästrike Räddningstjänst..

Beställarnas behov har varit i fokus och är av skiftande karaktär då verksamheterna som handlar på avtalet är många. Vissa verksamheter kräver professionella högkvalitativa produkter medan andra har en produktanvändning av lägre grad. För att få så många leverantörer som möjligt att delta har en del av arbetet gått ut på att föra dialog med aktörer som vanligtvis inte brukar vara med och lämna anbud i kommunernas upphandlingar. Clas Ohlson och Biltema är två av dessa och Fredrik Bäckström, upphandlare på Inköp Gävleborg, är nöjd med resultatet.

– På det här viset blir det bra för alla parter. Beställarna får möjlighet att handla från ett bredare sortiment som passar fler verksamheter och alla leverantörer konkurrerar om affärerna på lika villkor, säger Fredrik Bäckström.

Fakta om avtalet: Samtliga leverantörer som har fått avtal är Ahlsell Sverige AB, Swedol AB, AB Karl Hedin Bygghandel, XL Bygg i Gästrikland AB, Clas Ohlson AB, TOOLS Sverige AB samt Biltema Gävle. Avtalet är giltigt i två år med möjlighet till maximalt två års förlängning.

Läs mer! Klistra in länken i din webbläsare: http://www.inkopgavleborg.se/2016/03/07/clas-ohlsson-och-biltema-gor-premiar-inom-offentliga-affarer-i-gastrikland/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *