Nya ramavtal för livsmedel

Från den 1 november 2014 finns det två nya ramavtal för Livsmedel – Grossist, meddelar Upphandlingsbolaget i Göteborgs stad. Ett avtal avser verksamheter inom Göteborg Stad och ett avtal omfattar GR-kommuner med flera.  GR är en sammanslutning för tretton kommuner i Västsverige. Martin&Servera AB får fortsatt förtroende som leverantör på båda avtalen som löper från 1 november 2014 till 31 oktober 2016 med möjlighet till 24 månaders förlängning.
Det avtalade sortimentet följer de politiska målen som fattats i Göteborgs Stad, vilket innebär att:
Alla kött- och charkprodukter ska vara ekologiska.
Alla förpackningar som kommer i kontakt med livsmedel ska vara fria från Bisfenol A.
Ramavtalet som vänder sig till GR-kommuner med flera berörs inte av de politiska målen som fattats i Göteborgs Stad.
Beställare på ramavtalet är förutom kommunerna i GR även en rad förvaltningar och kommunala bolag i Göteborg, bland andra Göteborgs Kyrkogårdsförvaltning, Räddningstjänsten Storgöteborg, Gryning Vård AB.
Med anledning av de nya ramavtalen arrangeras en minimässa onsdagen den 29 oktober. Berörda beställare/avropare bjuds in till en informationsdag om det nya ramavtalet och ordnar samtidigt en minimässa med utvalda producenter.
Fyra informationstillfällen ges under dagen. Här kommer deltagarna att få information om upphandlingen och det nya ramavtalet, genomgång av det nya sortimentet och genomgång av ny beställningsrutin. Dessutom utlovas visning av producenternas sortiment.

One thought on “Nya ramavtal för livsmedel

  1. BRA! Ett steg på vägen mot 100-0procentigt ekologiskt. Dags att nästa steg blir att all mat till barnomsorgen ska vara ekologisk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *