Nya sätt att rekrytera

Räddningstjänsten i Lönsboda har i dagarna skickat ut brev till alla kvinnor och män i Lönsbodatrakten som är mellan 20-45 år och som bor nära brandstationen. I brevet ber man om hjälp för att kunna rycka ut när en olycka sker i Lönsboda med omnejd.

Räddningstjänsten i Osby kommun prövar ett helt nytt sätt att rekrytera nya deltidsbrandmän till brandstationen i Lönsboda. Man skickar i dagarna ut ett personligt brev i brevlådan till alla kvinnor och män som är mellan 20-45 år och bor inom rimligt avstånd från brandstationen.

– Detta är ju inte det vanligaste sättet vi brukar använda, men vi hoppas på detta vis kunna nå alla kvinnor och män, som kan tänka sig att hjälpa till med säkerheten i Lönsboda med omnejd, säger Lars-Anders Svensson, räddningschef i Osby kommun.

I brevet bjuds du in till en informationsdag lördagen den 28 maj på brandstationen i Lönsboda, där man kommer berätta vad det innebär att vara deltidsbrandman. Man kommer dessutom få chansen att se stationen, fordonen och räddningsutrustningen.  

– Vi ser gärna kvinnliga sökande, eftersom vi i dagsläget är mestadels män som jobbar i räddningstjänsten, menar Svensson.  

En av de kvinnor som tagit chansen och som jobbar som deltidsbrandman i Osby kommun är 21-åriga Emma Martinsson, som har jobbat sedan november förra året.

– Jag tycker sånt här är roligt och spännande. Dessutom känns det bra att kunna hjälpa till när det händer en olycka i närområdet. Jag kan varmt rekommendera andra kvinnor att prova på brandmannayrket, konstaterar Emma Martinsson.

Källa: Osby kommun

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *