Nytt larm kan göra vardagen tryggare för seniorer

Vård och omsorg står inför stora förändringar i form av en växande äldre befolkning och minskade resurser. Detta ställer ökade krav på hur vi skapar trygghet för våra äldre. Doro lanserar därför nästa generationens trygghetslarm, Doro Eliza, och erbjuder en säkrare och tryggare vardag för äldre och deras anhöriga.

Det framgår av ett pressmeddelande. Doro är leverantör av välfärdsteknik och har utvecklat och erbjudit trygghetslarm, till äldre och funktionsvarierande i över 30 år. Idag har man 350 000 användare anslutna till sina larmcentraler i Sverige, Norge och Storbritannien.

– Att känna sig trygg i sitt eget hem ska inte vara en lyx, det borde vara en självklarhet. Teknik kan bidra med mycket och vi ser det som vår uppgift att hela tiden utveckla och ta vara på de möjligheter tekniken innebär för att kunna ge seniorer och deras anhöriga ökad trygghet, säger Carl-Johan Zetterberg, vd på Doro.

Nästa generations trygghetslarm
Nu lanseras nästa generationens trygghetslarm, Doro Eliza, som ska fungera som ett nav för välfärdsteknik i hemmet. Det är baserat på den senaste 4G tekniken men kopplar även upp sig mot andra digitala IP-nätverk, är enkel att installera och stödjer HD-ljud för att säkerställa god ljudkvalitet. Larmet kan integreras med andra tjänster som till exempel rökdetektorer, fallsensorer, trygghetskamera och medicin-påminnare.

Nav för välfärdsteknik
–  Doro Eliza är ett nav för välfärdsteknik i hemmet med ett tydligt fokus som trygghetslarm. Det kommer att utvecklas med nya funktioner och integreras med framtidens teknik. Vår långa erfarenhet av att utveckla trygghetslarm gör att vi vet vad som krävs och vad våra användare efterfrågar. Vi har alltid trygghet och säkerhet i första rummet.  Detta gör Doro Eliza till en mycket tillförlitlig lösning, säger Carl-Johan Zetterberg.

Trygghetslarm är en tjänst som upphandlas av kommuner som erbjuder sina kommuninvånare trygghetslarm. Doro Eliza är en framtidssäkrad produkt och kommer kontinuerligt att utvecklas med nya tjänster och funktionalitet.

Om trygghetslarmet
Doro Eliza är en unik innovativ välfärdshubb. Den erbjuder bästa möjliga trygghet och tillförlitlighet för användare, larmcentraler och tjänsteleverantörer. Larmet är speciellt utvecklat för att till fullo utnyttja både dagens och morgondagens möjligheter inom välfärdsteknik och digital teknik. Den genomtänkta moderna designen gör den enkel att placera och använda. Doro Eliza lanseras i Europa och belönades med IF Design Award 2020.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *