Offentliga inköpare förbereder årsdagar

Den 16-18 april träffas offentliga inköpare från hela Sverige i Jönköping för sina årliga konferens- och seminariedagar, samt årsmöte.
– Arbetet med årskonferensen är något vi lägger mycket tid på just nu. Programmet börjar ta form och vi har goda förhoppningar om att kunna öppna upp för anmälningar i slutet av januari, säger Martin Magnusson, vice ordförande i SOI (Sveriges Offentliga Inköpare).
Han menar att så länge SOI anser att det finns behov av ett enklare och mer flexibelt regelverk så kommer man att fortsätta göra sin röst hörd och kämpa för det.
– Vi anser att det är ett steg i riktningen mot ännu bättre affärer. Offentlig upphandling är inte en lag utan en affärsprocess som förtjänar ett nytt fokus. Så låt oss tillsammans göra 2018 till året då upphandling och inköp är vår självklara kärnverksamhet och juridiken är en stödfunktion, skriver Martin Magnusson på SOI:s hemsida.

Valår påverkar inköp
Han pekar på att 2018 dessutom är ett valår, något som i allra högsta grad påverkar alla arbetar med offentliga inköp.
– På regeringsnivå så kan vi se tillbaka på en mandatperiod där civilminister Ardalan Shekarabi verkligen brunnit för upphandlingsfrågor och oavsett var man står politiskt så går det knappast att blunda för att han bidragit till att sätta offentlig upphandling högre upp på dagordningen, slår Martin fast.
Byter jobb
För Martin Magnusson personligen innebär 2018 dessutom förändringar i form av en ny arbetsgivare.
– I februari börjar jag jobba på Karlstads kommun som strateg med ansvar för att utveckla kommunens inköpsprocess. Ett jättespännande uppdrag som jag säkert får anledning att återkomma till under året, säger han.
Många inköpare i Jönköping
Jönköping – ”staden vi vattnet” sägs ha gott om resurser vad gäller hotellrum, med mera. Dessutom är flera större upphandlande myndigheter belägna i staden: Jönköpings kommun, Jordbruksverket, Domstolsverket, Skogsstyrelsen, Jönköping University, Länsstyrelsen och Region Jönköpings län.
SOI räknar med att lägga upp anmälningsblankett till konferensen på sin hemsida under den senare halvan av januari 2018 och räknar med runt 700 deltagare.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.