Personliga arbetskläder i Göteborgs hemtjänst

Ett politiskt beslut i Göteborgs stad om att alla arbetskläder för anställda i hemtjänst och hemsjukvård ska vara personliga får konsekvenser.
När hemsjukvården och hemtjänsten beställer arbetskläder till sin personal finns två leverantörer att välja på, med vilka staden har ramavtal. Det är Berendsen Textilservice AB och Grolls AB.
Detta var den information som gällde fram till den 16 juli. Mitt i sommaren kom ett nytt dekret från den politiska ledningen, efter ett beslut i kommunstyrelsen. Beslutet var att samtliga arbetskläder, även hygienkläder, i fortsättningen ska vara personliga.
”Vi utreder vad beslutet får för konsekvenser och återkommer efter sommaren med mer information om vad detta innebär för er som beställer arbetskläder”, står det med röd text på Upphandlingsbolagets webbplats.
Beställarna uppmanas att ta hänsyn till leveranstiden. ”Räkna med en längre leveranstid inledningsvis då plaggen inte finns i lager utan ska produceras, tvättas och tryckas”, heter det på hemsidan.
Inför beställning ska köparna även ta kontakt med respektive leverantör för bokning av demonstration och utprovning av aktuella kläder.
Men nu väntar alltså ytterligare förhållningsorder för kommunens beställare, så snart sommaren är slut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *