Renova är ett föredöme inom upphandling

Det kommunala bolaget Renova AB i Göteborg utmärker sig som årets upphandlare i Västsverige, genom sina goda och affärsmässiga relationer med både leverantörer och myndigheter.

I samband med en heldagskonferens om kommunala bolag arrangerad av Göteborgs stad, Göteborgsregionens kommunalförbund och Advokatfirman Lindahl utsågs Renovas upphandlingsverksamhet som ett föredöme. Renova AB är ett kommunägt företag inom avfall och återvinning.

Anders Nilsson från Advokatfirman Lindahl motiverade utnämningen.

– Renova ser LOU som en spelplan och inte som en begränsning. De har affärsmässigt fokus och arrangerar regelbundet möten med leverantörer. Det senaste även i samarbete med Skatteverket.

Victoria Widborn, bolagsjurist på Renova AB i Göteborg tog emot utmärkelsen.

– Vi arbetar med att förbättra relationen med leverantörerna och skapa en ömsesidig förståelse på affärsmässig grund. Vi har en fortgående dialog och vi tar leverantörernas hjälp med att utvärdera våra upphandlingar, säger Victoria Widborn.

De har också avtalsavstämningar med leverantörerna.

– I dialogen finns möjlighet att samtala om eventuella avvikelser från avtalen och det ger ett bättre samarbete. Vi skärper upp båda parterna.

Det har gett god effekt, berättar hon, men det gäller att hålla en korrekt nivå på relationen.

– Vi håller en skarp linje, det är en strikt affärsmässig relation vi bygger, säger Victoria Widborn.

Från vänster: Nora O’Dowd Nyman, Göteborgs stad, Anders Nilsson Advokatfirman Lindahl, Helena Rosén Andersson, Advokatfirman Lindahl, Staffan Nykvist, Göteborgsregionen, Victoria Widborn, Renova och Johan Myrén Advokatfirman Lindahl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *