Nytt samarbete för covid19-testning

Region Stockholm inleder ett samarbete med Doktor.se för utökade antikroppstester. 

 Uppdraget, som främst innebär att Doktor.se tillgängliggör provtagningsenheter, gör att Regionen kan tillgodose fler invånare med tillförlitlig testning. Sedan den 15 juni har alla invånare i Region Stockholm möjlighet att boka provtagning för covid-19 och antikroppstest, som visar om man haft infektionen.

Genom samarbetet med Doktor.se kan regionen öka sin kapacitet. Den som vill göra antikroppstest kan nu beställa och genomföra provet samt få ett besked inom två till fyra dagar efter provtagning. Resultatet presenteras automatiskt via 1177.

OFFENTLIGA AFFÄRER ställde några frågor till Leo Hijbel, marknadschef på Doktor.se .

Det framgår av ett pressmeddelande att ni ”har underlättat vården för över en miljon patienter sedan starten 2016 genom att erbjuda digifysisk vård”. Vill du i korthet berätta litet mer om digifysisk vård?
– Vi vill ta ansvar för patienten hela vägen och bygger därför ett vårdföretag där den första kontakten alltid är digital men patienten får fysisk vård när det är lämpligt. Vi har nu fyra egna fysiska vårdcentraler men räknar med att ha 30 stycken inom två år.

Har ni för avsikt att teckna avtal även med de andra regionerna där ni har fysiska vårdenheter?
– Vi vill gärna stötta alla regioner som genomför storskalig testning av antikroppar. Antingen med provtagningen, som vi gör i Stockholm, eller med en större del av kedjan. I dagsläget har vi avtal med Region Uppsala, Region Stockholm och Region Sörmland för detta. 

Hur kom kontraktet till? Är det upphandlat?
– Jag rekommenderar att du kontaktar SLL om du vill förhöra dig om detaljerna i upphandlingsformen eftersom det inte är min kärnkompetens. Men det handlar om ett avtal för att lösa ett akut behov och är tidsbegränsat.

Doktor.se kommer också att nå nya orter i regionen med den nya testningen, till exempel Kista, Södertälje och Norrtälje, tillägger Leo Heijbel.
– I och med detta stödjer vi de två regioner i Sverige som antikroppstestar storskaligt, men vi utökar det gärna till samtliga regioner, vi är redo, förklarar han.

De första provtagningsplatserna är följande:

  • Torsplan, Kovalevskys gata 3
  • Kista, Kistagången 19
  • Globen/Blåsut, Sofielundsvägen 31
  • Mariatorget, Torkel Knutssonsgatan 33
  • Djurgårdsstaden, Bobergsgatan 77
  • Fältöversten, Karlaplan 

Senare i sommar öppnar även provtagningsplatser i Södertälje och Norrtälje.

Fakta
Doktor.se har starten 2016 haft kontakt med över en miljon patienter genom att erbjuda digifysisk vård. Doktor.se finns tillgänglig som en app, men driver även fyra fysiska vårdenheter; i Malmö, Stockholm, Vingåker och Uppsala. Antikroppstesterna genomförs genom ett samarbete mellan Medical Mitt Vaccin AB och Doktorse Nordic AB.

Bilden: Leo Heijbel. Foto: Emlily Dahl.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.