Klart med program för nya upphandlingsdagar

Program och tema är nu klara för Mötesplats Offentliga Affärer 15-16 september på Nacka Strandsmässan i Stockholm.
– Nu är vi tillbaka och detta med råge, säger Urban Nilsson, Programansvarig för dagarna och VD på Hexanova Events.

Urban Nilsson, Programansvarig Mötesplats Offentliga Affärer.

Det ytterst passande temat detta år av come back är Den offentliga affären som välfärdsmotor. Civilminister Lena Micko kommer i sitt anförande att ta upp denna tråd.

Lena Micko, civilminister.

– Mötesplatsen är här för att stanna och innehåller inte bara större bredd utan också möjlighet till fördjupning i aktuella ämnen kring hela den offentliga affären. Mötesplatsen kompletteras också med den växande Anbudsmässan, ett initiativ helt i linje med det ökade behovet av dialog mellan köpare och säljare, tillägger Urban Nilsson i texten till programbladet.

Flera höjdpunkter
En av de absoluta höjdpunkterna i programmet har fått rubriken Är vi säkra i molnet och hur ska tjänsterna upphandlas? Molndebatten inom svensk offentlig sektor fortsätter, allt medan Sverige halkar ner på OECD:s digitaliserings-ranking. Hur skall du som köper in och upphandlar förhålla dig till frågor som säkerhet och personuppgifter i molnet vid användning av servrar stående i tredje land, GDPR och berörd lagstiftning? Medverkar gör Daniel Melin, IT-strateg, Skatteverket. David Frydlinger, Partner, Cirio Advokatbyrå. My Bergdahl, Näringspolitisk expert och Förbundsjurist, IT & Telekomföretagen.

Helena Rosén Andersson, Högsta Förvaltningsdomstolen.

Blir det enklare?
Den så kallade Förenklingsutredningen penetreras i en annan programpunkt. I form av ett panelsamtal med sakkunniga. Här syns toppnamn som Helena Rosén Andersson, Domare, Högsta Förvaltningsdomstolen. Anders Asplund, Chefsjurist, Upphandlingsmyndigheten. Olof Hallberg, Partner, Cirio Advokatbyrå, Magnus Johansson, Upphandlingsexpert, Företagarna och Martin Kruse, Ordförande, SOI.

 Anders Asplund, Upphandlingsmyndigheten.

Allt om hur du anmäler dig och det fullständiga programmet tar du del av genom att klicka här.

Martin Kruse, ordförande SOI.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *