Stefan Elg har gått ur tiden

Stefan Elg, delägare i Colligio och en av grundarna av Allego samt i många år ansvarig utgivare och chefredaktör för tidningen AnbudsJournalen, har gått ur tiden efter en tids sjukdom.
Stefan hade på senare år rollen som arbetande styrelseledamot i Colligio, med särskild inriktning mot utredningar, samt granskning av upphandlingar och upphandlingsverksamhet. Där fick hans stora intresse för upphandlingspraxis och metodutveckling stort utrymme.
Stefan Elgs betydelse i samband med LOU:s införande i Sverige kring 1994 och decennierna därefter kan inte nog överskattas. Tillsammans med gode vännen Claes Aldurén var han med i inledningsskedet av AnbudsJournalen, som blev det första och största rikstäckande annonsorganet för kommunernas, statens och landstingens offentliga upphandlingar. Samarbetet med Sveriges Offentliga Inköpare (SOI) var omfattande och under ett antal år var AnbudsJournalen ensam aktör på upphandlingsarenan.

Flitigt medverkande

Stefan Elg var en flitigt förekommande gäst och föreläsare på olika upphandlingsdagar, seminarier och kurser kring offentlig upphandling.
Jag fick förmånen att komma in som medarbetare i AnbudsJournalens tidningsverksamhet i början av 2000-talet. Stefan Elg blev min närmaste chef och kollega, samt en god vän. År 2006 fick jag förmånen att efterträda honom som chefredaktör och ansvarig utgivare. Stefan ville då fördjupa sig i den offentliga upphandlingens praxis och metodutveckling samt engagera sig på ägar- och ledningsnivå i den nybildade koncernen Allego, numera Colligio.
Stefan föddes den 10 november 1949. Hans uppväxt och studier skedde till stora delar i Uppsala där han även gjorde entré i den offentliga sektorn som ledande tjänsteman i Uppsala kommun. Under en tid var Stefan verksam som kommunchef i Ludvika och han blev Dalarna och Söderbärke i Smedjebackens kommun trogen fram till sitt frånfälle den 31 januari 2017.
Stefan efterlämnar hustru och två vuxna barn samt barnbarn. Tankarna går till dessa hans närmaste.
Bilden: Stefan Elg. Foto: Colligio.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *