Upphandlingsdagar tillbaka med råge

Det gungar till i Upphandlarsverige. Den 15-16 september 2021 arrangeras Mötesplats Offentliga Affärer – en uppgraderad variant av de tidigare populära Upphandlingsdagarna med Anbudsmässa som grädde på moset.

Offentlig upphandling är i ropet igen. Fler företag söker affärer med offentlig sektor. När ekonomin sätts på prov i spåren av en världspandemi som även prövar Sverige rejält behövs åter mötesplatser av rang. Därför tar Mötesplats Offentliga Affärer sikte på Nackastrandsmässan på mångas begäran.

 Urban Nilsson.

Erfarna programmakare
Ett digert program med två av Sveriges mest erfarna på området kommer att presenteras. Helena Rosén Andersson, justitieråd i Högsta Förvaltningsdomstolen, och Urban Nilsson, vd Hexanova och grundare av de ursprungliga Upphandlingsdagarna, står för programmet. Till sin hjälp har de ett sexton personer starkt programråd som ska se till att det blir både bredd och djup på dagarnas innehåll. Medlemmarna i programrådet kommer från både privat och offentlig sektor och där finns både offentliga köpare och privata leverantörer, liksom större och mindre aktörer.

 Helena Rosén Andersson.

Fokus läggs på de goda affärerna, upphandling och inköp, med tilläggen statsbidrag och e-handel, vilket gör mötesplatsen än mer komplett. Anbudsmässan är ännu en nyhet, jämfört med de tidigare Upphandlingsdagarna. Den etableras i syfte att öka transparensen, stärka den goda affären och öka dialogen mellan avropare, upphandlare och leverantörer.

Breda samarbeten
Arrangör är Tidningen OFFENTLIGA AFFÄRER som fram till 2017 arrangerade Sveriges då största mötesplats kring offentliga inköp – Upphandlingsdagarna. Flera myndigheter, organisationer och leverantörer var deltagare och/eller partner.

Handslaget, priset för årets bästa offentliga affär, kommer att delas ut under banketten den första  kvällen. 

Nacka strand, tillgängligt och konferensvänligt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *