Vill få unga att röra på sig

Ungas relation till motion är vår rörelse”, så låter andemeningen i den nya CITRUS-kampanj som organisationen CoGo app står bakom. Det är en ung och innovativ organisation som vill främja fysisk aktivitet, främst bland unga människor. Den 5 december släpptes den första filmen på Youtube som är tänkt att bli en del av en större kampanj.

Tanken är att motverka psykisk ohälsa och framför allt göra rörelse till en naturlig del av livet. 

– Vi arbetar för att folkbilda på olika sätt för att öka kunskapen och ändra attityden till motion i vardagen. Detta gör vi genom att vara bland de första i Sverige att ta in gamification i app-format genom fysisk aktivitet, förklarar Siva Arif. 

Initiativtagare är Siva Arif som också är grundaren. CoGo app arbetar för social hållbarhet, jämlikhet och inkludering där hälsa bland unga människor är en av hjärtefrågorna.

Kända profiler
– Därför har vi arbetat fram en rörelse med kända profiler i något som nu landar i en kampanj som vi kallar för CITRUS. Namnet kommer från ”When life gives you lemons…you make lemonade” och ska visa att vi kan skapa något gott ur det som vi först tror är tråkigt, jobbigt eller svårt.

Det är ett lättsmält men viktigt och berörande program som kommer sändas på Youtube där medverkande har ställt upp med sina egna berättelser. Detta kommer att ske genom en serie intervjuer på YouTube med bland andra Andrea Hedenstedt, Daniel Norlin och Anastasios Soulis. 

Generation PEP
CoGo app är även ambassadörer för Kronprinsessparets initiativ, Generation PEP, som fokuserar starkt på att främja fysisk aktivitet genom att tillgängliggöra rörelse för alla och därigenom förebygga psykisk ohälsa bland unga. 

– Vår vision är att bidra till en positiv samhällsförändring i en social och hållbar riktning där alla behövs och hjälps åt i arbetet med att må bra och bättre, förklarar Siva Arif. 

Inte skuldbelägga
Man vill helt enkelt synliggöra, prata om och engagera människor i ämnet fysisk aktivitet och hälsa utan att skuldbelägga eller stressa, något som verkar vara lättare sagt än gjort, meddelar organisationen i ett pressmeddelande. För unga är rörelse och motion tyvärr ofta synonymt med prestation och resultat, vilket kan förhindra ungdomar från att träna regelbundet och njuta av det, heter det.

One thought on “Vill få unga att röra på sig

  1. Såg senaste avsnitten som finns ute – EN FANTASTISK serie med ett jättebra budskap. CoGo app är innovativa, inspirerande och ni gör skillnad på riktigt! Kul att grundaren är en ung kvinna dessutom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *