Visselblåsare och korruption heta frågor

Det är nedslående att en enkät visar att inget av partierna driver frågan om etik och transparens, skriver Transparency international Sverige.
Hundra miljarder försvinner i skattebrott, korruption och svartjobb varje år, enligt Skatteverket. Dessutom har Sverige sjunkit i det senaste korruptionsindexet och ligger sämst till i Skandinavien, skriver organisationen på DN debatt 3/7 2018.
I OFFENTLIGA AFFÄRERS tält pågick paneldebatterna och diskussionerna för fullt under måndagen och tisdagen. Just visselblåsarfunktionen var föremål för ett seminarium. En sådan funktion kan ses som ett verktyg för att skapa en tillitskultur och sunda värderingar i organisationen, hävdades det från scenen. För arrangemanget stod Lantero och moderator var Petter Tiger, VD.

Tillit i ledarskapet
Tillitsbaserat ledarskap diskuterades också på Ekans programpunkt, där vd Dag Larsson stod på scenen, liksom Rikard Olsson, ansvarig för affärsområde kundnytta och personalnöjdhet.
Tillit i ledarskapet kom även upp på tisdagens första pass som handlade om det offentliga ledarskapet och hur det kan bidra till fortsatt välfärd. Lura Hartman, ordförande i Tillitsdelegationen deltog och talade varm om en ny form av ledarskap i offentlig sektor. Ett ledarskap som bygger mindre på kontroll och styrning och mer ser till funktion och resultat.
Bilden: Petter Tiger, VD Lantero.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.