Hög tid anmäla sig till OFFENTLIG CHEF

Den 17-18 januari är det dags för OFFENTLIG CHEF – mötesplatsen och konferensen för ledare, chefer eller beslutsfattare i svensk offentlig sektor.

Här utvecklas man inom sitt ledarskap tillsammans med sakkunniga talare, träffar potentiella leverantörer och knyter kontakter med nya och gamla branschkollegor. Arrangör är Hexanova Events i samarbete med Nacka kommun.

Årets konferencier är Karin Hjulström, programledare och författare.

Årets program är digert och tar som vanligt upp aktuella ämnen. Ett exempel är ”Det ekonomiska läget och de finansiella möjligheterna framåt kräver samskapande ledare”. Talare är Anders Borg, fd. finansminister.

Personalsäkerhet

Säkerhetsfrågorna finns med på agendan där Jörgen Holmlund, lärare Underrättelsetjänst Försvarshögskolan är talare. Han penetrerar frågan om hur vi sköter de inre och yttre hygienfaktorerna när det gäller personalsäkerhet – både före anställningen och under anställningens gång.

På onsdagskvällens bankett den 17 januari koras vinnaren av Årets Offentliga Chef samt vinnaren av Årets Nyskapande Chef. Klicka här för att se alla nominerade till Årets Offentliga Chef och Årets Nyskapande Chef.

I skuggan av Ryssland

Dag två startar med en högaktuell paneldiskussion. Två år efter Rysslands inmarsch i Ukraina – vad har det för konsekvenser för vårt ledarskap? Deltagarna möter företrädare för offentlig förvaltning och näringsliv i ett samtal som leds av Gaia Leaderships Torbjörn Skymning. Medverkande: Ulrica Messing, landshövding Blekinge län, och Karl L E Engelbrektson, Sveriges tidigare arméchef, Johan Kerstell, Personaldirektör, Sandvik AB.

Maiken van der Boom, författare, föreläsare, lyckoexpert.

Förutom dessa tungviktare inom sina områden märks bland talarna Elaine Eksvärd, retoriker och ledarskapscoach, Mats Gerdau, kommundirektör, Nacka kommun, Maiken van der Boom, författare, föreläsare, lyckoexpert och Skandinavienkännare.

AI som verktyg

Vad vore en konferens för chefer och ledare om inte artificiell intelligens fanns på dagordningen. Hur kan AI bli ett av ledarens viktigaste verktyg redan idag? Det är rubriken på ett spännande samtal som tar sin utgångspunkt i chefens möjligheter med AI, vilket ofta framställs upp som ett reellt hot emot framtida arbetstillfällen och personlig kreativitet.

AI:s möjligheter

Men AI kan också innebära möjligheter för såväl organisationen, framtidens kompetensförsörjning och i chefens/ledarens ledarskap. Arrangören skriver: Vilka är verktygen och vad är möjligt redan idag? Hur kommer framtiden se ut? Hur kan du som offentlig chef på bästa sätt dra nytta av AI i ditt uppdrag? 

Positiva röster

När arrangören frågade tidigare deltagare om intrycket från konferensen fick man flera positiva reaktioner. Maria Wallner, samordnare Sundsvallsregionen, menade att OFFENTLIG CHEF ÄR Ett bra tillfälle att nätverka och någon utgör en form av omvärldsbevakning. Att man får ta till sig det som händer och det som är aktuellt för oss i det offentliga. Det är bra att man kan få lite mer fördjupning och lite mindre samtalsrum. 

Erik Blohm Förvaltningsdirektör, Örebro kommun, ansåg att helhetsintrycket är bra, det är blandat med både allvarsamt och seriöst med roliga inslag. Det är trevliga och bra programpunkter. 

Lär mer här om hela konferensen och hur man anmäler sig.